Puppen socialisatie cursus

Dit is een cursus waarbij de socialisatie van de pups centraal staat. De eerste weken van het leven van je hond zijn optimaal om nieuwe ervaringen op te doen, om sociaal gedrag te ontwikkelen en om te wennen aan alles in de wereld waarin hij leeft. Verschillende objecten, andere dieren, verkeer, andere plaatsen, andere honden en mensen. Daarnaast beginnen we met het leren van de basisoefeningen die we in het dagelijks leven nodig hebben.

Het is belangrijk dat uw hond op een positieve manier zoveel mogelijk verschillende dingen ervaart. De pups staan ​​op deze leeftijd open voor alles en worden niet snel bang en hebben een goed herstelvermogen. In de volgende periode van het leven ontwikkelt zich de emotie van angst en zijn de honden veel gevoeliger voor het verkrijgen van traumatische ervaringen. In de eerste periode tot 16 weken en verder tot 6 maanden moet socialisatie plaatsvinden. 6 maanden en ouder wordt de angstfase genoemd. Om probleemgedrag te voorkomen, is het belangrijk dat u uw hond blijft opvoeden en trainen na de puppycursus. In de pups worden eigenaren geleerd om hun pup aan zoveel mogelijk verschillende dingen te laten wennen. Verder wordt een basis gelegd in de kennis van het gedrag van honden en verschillende trainingsmethoden. Natuurlijk begint het met de principes van de eerste gehoorzaamheidsoefeningen. Na de puppycursus of beginnerscursus (volwassen honden) adviseren we een vervolgcursus.

Deze cursus is voor pups van 8 tot 16 weken (aan het begin van de cursus). Voor oudere honden is er een beginnerscursus.